Cea mai scumpă proprietate rezidenţială scoasă la vânzare în plină criză economică este un castel, în stil baroc, construit în secolul XIX şi localizat în zona Bisericii Amzei. Proprietarul cere pentru imobil 9 mil. euro. O astfel de locuinţă stă la vânzare circa o jumătate de an până îşi găseşte cumpărătorul, pentru care povestea spusă de casă este mai importantă decât suma cerută de proprietar. La asemenea valoare, negocierile dintre vânzător şi cumpărător
Cea mai scumpă proprietate rezidenţială scoasă la vânzare în plină criză economică este un castel, în stil baroc, construit în secolul XIX şi localizat în zona Bisericii Amzei. Proprietarul cere pentru imobil 9 mil. euro. O astfel de locuinţă stă la vânzare circa o jumătate de an până îşi găseşte cumpărătorul, pentru care povestea spusă de casă este mai importantă decât suma cerută de proprietar.
La asemenea valoare, negocierile dintre vânzător şi cumpărător nu vizează ca element principal preţul, ci facilităţile pe care le poate oferi locuinţa.
„La achiziţie se negociază, dar mai mult decât preţul se negociază beneficiile, precum parcarea sau sistemul de plată. E o bătaie între puteri şi se fac favoruri. La acest nivel contează cine a stat în casă şi cine a participat la petrecerile organizate acolo. Contează proprietăţile care au o poveste“, a declarat pentru capital.ro Bogdan Voica, managing partner al John Taylor, companie concentrată exclusiv pe proprietăţi de lux.
Cea mai scumpă casă vândută în acest an: 3,5 mil. euro
În ciuda crizei, proprietăţile de lux încă îşi găsesc cumpărători. Cea mai mare tranzacţie cu locuinţe raportată în acest an a fost încheiată la un preţ de 3,5 mil. euro, după şase luni de negocieri asidue.
„Este vorba despre o vilă construită la începutul secolului XX, care beneficiază de o arhitectură exterioară deosebită, amintind de stilul caselor popul