» Cu doar cateva zile ramase pana la debutul noului an universitar studentii clujeni se confrunta cu vesnica problema a cazarilor. Din cei 100.000 de studenti, masteranzi si doctoranzi din Cluj, doar 20 la suta au locuri asigurate in caminele studentesti.
In fiecare an, facultatea incepe cu emotii pentru majoritatea studentilor din Cluj. Nu neaparat din cauza examenelor, profesorilor sau a materiilor pe care acestia le vor urma, ci din cauza unei probleme mult mai grave. Spre sfarsitul lunii septembrie si, pentru cei mai ghinionisti, toata luna octombrie, aproape fiecare student trebuie sa se descurce pentru a gasi un loc in camine sau, pentru cei ramasi pe dinafara, intr-unul din apartamentele din oras. Din pacate pentru unii dintre ei, locurile din Hasdeu sau Observator, cele mai "misto" pentru studentii din Cluj, sunt revendicate inca de la finalul anului universitar trecut, atunci cand au fost depuse cereri peste cereri pentru a fi ocupat un pat si in "sezonul" 2009-2010. In total, peste 100.000 de studenti ar trebui sa se bata pentru maxim 20.000 de locuri de cazare. Din aceasta cauza au aparut, in ultimii ani, o serie de camine private.
Majoritatea dispune insa de niste dotari care ii fac pe studenti sa se simta ca in propria locuinta. "Noi suntem, de exemplu, un camin cu 12 camere, in care sunt cate doua paturi. Fiecare camera dispune de internet, cablu tv, frigider, baie si credem ca le oferim studentilor toate conditiile, de vreme ce nu mai avem nici un loc liber de vreo patru ani, de cand s-a deschis caminul. Prima generatie venita aici a depus cereri pentru anii urmatori si acum avem studenti care sunt la master, dar si care au terminat facultatea si s-au angajat", a declarat Dana Apostoaie, proprietara unui astfel de camin. Preturile practicate aici sunt insa la nivelul dotarilor, astfel ca acestea variaza intre 300 si 400 de