* sâmbătă, cu ocazia "Zilelor patrimoniului european", a fost lansat un "îndrumar" pentru reabilitarea corectă a monumentelor istorice * el este alcătuit din 7 broşuri, care conţin informaţii legate de îngrijirea corectă a clădirilor de patrimoniu
Cu ocazia "Zilelor patrimoniului european", în incinta Direcţiei Judeţene pentru Cultură, Culte şi Patrimoniu Cultural Naţional (DCCPCN) Brăila , a avut loc, sâmbătă, lansarea unui "îndrumar" alcătuit din şapte broşuri ce vizează legea protejării monumentelor istorice. Cele şapte broşuri conţin informaţii utile despre materialele adecvate pentru îngrijirea corectă a faţadelor, ferestrelor, acoperişurilor, porţilor, instalaţiilor tehnice, iluminatului, amenajarea curţilor, etc. şi are ca obiectiv principal păstrarea stilului decorativ iniţial al caselor ce alcătuiesc patrimoniul istoric brăilean. "Accesul la monumentele istorice este o temă permanentă", a punctat importanţa gestionării monumentelor istorice Marian Popa, arhitect consilier-superior al DCCPCN.
Tot cu prilejul "Zilelor patrimoniului european", Direcţia Judeţeană a organizat şi o excursie pe şantierul de restaurare a Mănăstirii Măxineni, una dintre mărturiile istorice vii ale epocii voievodului Matei Basarab, la care a participat un grup alcătuit din şcolari şi persoane de vârsta a treia.
Din 1992, România participă anual la "Zilele patrimoniului european", care se sărbătoresc în zilele de 19 şi 20 septembrie. Ediţia din acest an a reunit optsprezece oraşe. Evenimentele culturale organizate cu acest prilej se adresează "tuturor cetăţenilor, cărora le oferă un mediu istoric atractiv, stimulant pentru comunicarea interpersonală", după cum apare descrierea iniţiativei pe site-ul Ministerului Culturii, Cultelor şi Patrimoniului Naţional.
* sâmbătă, cu ocazia "Zilelor patrimoniului european", a fost lansat un "îndrumar" pentru reabilita