Laurus Medical a lansat primul lanţ privat de clinici dermatologice din România. Doron Angelovitch, directorul general, spune că vine în întâmpinarea pacienţilor printr-o dotare şi pregătire a cadrelor medicale la nivel european.
● Ce anume v-a determinat să alegeţi dermatologia?
● La sfârşitul anului trecut şi începutul lui 2009, am efectuat un studiu de fezabilitate, cu scopul de a afla dacă este sau nu necesar un lanţ de clinici de dermatologie. Studiul a fost realizat în principalele reşedinte de judeţ şi în oraşe cu peste 100.000 de locuitori. Studiul a inclus şi un sondaj. Întrebările au vizat calitatea serviciilor publice şi private de dermatologie, frecvenţa consultării medicului dermatolog, bolile diagnosticate şi tratamentele prescrise.
● Şi care au fost informaţiile desprinse din răspunsuri?
● Răspunsurile au evidenţiat că populaţia nu este mulţumită de serviciile publice de dermatologie. Unele persoane chestionate au declarat că nu ştiu dacă în oraşul lor sunt clinici de dermatologie, motiv pentru care, atunci când au avut nevoie de un consult dermatologic, s-au deplasat fie în alte oraşe, fie la Bucureşti.
De asemenea, răspunsurile indicau că dermatologii din oraşele mari prescriu reţete magistrale, dar doar 10% dintre farmaciile din România au laboratoare care să prepare medicamente magistrale (medicamente preparate în laboratorul farmaciei, pe baza prescripţiei medicului, individualizată, proprie fiecărui pacient). Nimeni nu spune că medicamentul de la raft nu este bun, dar el este destinat unui număr mare de pacienţi, în timp ce un preparat magistral ţine seama de balanţa dintre beneficii-risc şi urmăreşte mecanismul patogenic al bolii. Astăzi, având o ofertă excesivă a industriei dermato-cosmetice, oamenilor le este greu să aleagă din raft un preparat bun faţă de unul căruia i se face reclamă,