tranzacţii Acţiunile companiilor delistate sau ale societăţilor care nu au fost niciodată listate vor putea fi transferate prin sistemul ROTC. Inclusiv titlurile Fondului Proprietatea sau ale BCR. Chiar dacă Fondul Proprietatea mai are aproximativ un an până când va fi listat pe piaţa Bursei de Valori Bucureşti (BVB), titlurile companiei vor putea fi tranzacţionate în curând. Prin sistemul Romanian Over The Counter (ROTC) de acţiunile Fondului vor fi vândute şi cumpărate prin
tranzacţii Acţiunile companiilor delistate sau ale societăţilor care nu au fost niciodată listate vor putea fi transferate prin sistemul ROTC. Inclusiv titlurile Fondului Proprietatea sau ale BCR.
Chiar dacă Fondul Proprietatea mai are aproximativ un an până când va fi listat pe piaţa Bursei de Valori Bucureşti (BVB), titlurile companiei vor putea fi tranzacţionate în curând. Prin sistemul Romanian Over The Counter (ROTC) de acţiunile Fondului vor fi vândute şi cumpărate prin negociere deschisă, la o valoare care se va apropia în mod real de cea de piaţă.
Proiectul ROTC a fost aprobat de brokeri, constituiţi în Asociaţia Brokerilor, de către BVB şi de către AVAS, în luna iunie a acestui an. În prezent, a intrat pe ultima sută de metri, iar în cazul în care nu vor apărea lucruri neprevăzute, sistemul de tranzacţionare va fi disponibil de la 1 octombrie. „A fost depusă deja notificarea către CNVM (Comisia Naţională a Valorilor Mobiliare), iar autoritatea şi-a dat acordul verbal. Data de lansare de 1 octombrie ar trebui să fie cea corectă, însă experienţa ne-a demonstrat că teoria nu este totuna cu practica“, spune Dan Paul, preşedintele Asociaţiei Brokerilor.
Acord formal din partea majoritarilor
Apariţia sistemului ROTC nu reprezintă o nouă piaţă bursieră. Nefiind reglementat, sistemul va permite tranzacţionarea acţiunilor nelistate, ceea ce înseamnă că emitenţii n