Metodologiile de cazare în căminele universităţilor de stat din România, potrivit Legii Învăţământului, prevăd alocarea unui număr de locuri studenţilor care suferă boli grave. Dosarele studenţilor care fac astfel de cereri nu pot fi verificate de autorităţile universitare.
Bolile prevăzute de lege pentru care studenţii pot obţine cazare în cămin, pe caz medical sunt: TBC, diabet, boli maligne, sindroame de malabsorbţie gravă, cardiopatii congenitale, hepatită cronică, insuficienţă renală cronică, epilepsie, glaucom, boli imunologice, infestare cu HIV sau bolnavi de SIDA, spondiloză anchilozantă, paralizii şi alte handicapuri locomotorii.
Citeşte şi:
Bucureşti: EXCLUSIV- Bursa şpăgilor în căminele studenţeşti
Bucureşti: Administratorul care cerea favoruri sexuale studentelor a fost sancţionat: va fi îngrijitor al bazei sportive
VIDEO Sex pentru cazare la Agronomie
Bucureşti: Căminul privat, scump pentru studenţi
Bucureşti: 5.354 de locuri de cazare, în căminele Universităţii din Bucureşti
„Lista este preluată în metodologia de cazare din hotărârea de guvern care stabileşte asigurarea cazurilor sociale. La nivel de universitate, noi le analiz ăm, dar nu avem de unde să asigurăm un oficiu un student cu TBC, de exemplu. Anul trecut am avut un caz de SIDA“, pentru Adevărul de Seară, prorectorul pentru Aspecte Sociale şi Organizaţii Studenţeşti al Academiei de Studii Economice (ASE) din Bucureşti, prof. univ. dr. Niculae Istudor.
„Noi nu facem poliţie!“
Pe baza unei adeverinţe emise de medicul de familie sau de un medic specialist, care să ateste că studentul este suferind de una dintre aceste boli, se poate întocmi un dosar medical de cazare, dar după ce este aprobat, datele din dosarul mmedical nu mai sunt verificate.
„Nu avem cum să probăm au