Autorităţile din întreaga lume creează noi reglementări pentru securitatea pieţelor de capital. În România, de noile reglementări depind nu numai siguranţa bursei, ci şi dezvoltarea acesteia. Criza care a aruncat economia globală în recesiune a modificat substanţial modul în care este privit sistemul financiar. Miliardele aruncate în pieţe ca ajutor pentru băncile şi companiile cu probleme obligă autorităţile să regândească reglementările pieţelor de capital. Ca şi l
Autorităţile din întreaga lume creează noi reglementări pentru securitatea pieţelor de capital. În România, de noile reglementări depind nu numai siguranţa bursei, ci şi dezvoltarea acesteia.
Criza care a aruncat economia globală în recesiune a modificat substanţial modul în care este privit sistemul financiar. Miliardele aruncate în pieţe ca ajutor pentru băncile şi companiile cu probleme obligă autorităţile să regândească reglementările pieţelor de capital. Ca şi la începutul crizei, vârful de lance este tot Statele Unite ale Americii.
Instrumentele financiare alternative bazate pe revânzarea creditelor, oferite de diferite instituţii financiare, sunt considerate printre cele mai mari probleme ale sistemului financiar global. Pierderile de ordinul sutelor de miliarde de dolari cauzate de acestea s-au regăsit şi în buzunarele investitorilor mici sau ale celor care îşi încredinţau economiile unor fonduri de investiţii. Adăugând la aceste pierderi banii de la bugetele de stat care au menţinut în viaţă giganţii financiari cu probleme, autorităţile consideră că orice reglementare nouă trebuie să aibă în vedere protecţia economiilor.
Aceasta este şi direcţia în care merge reforma preşedintelui SUA, Barack Obama. „SUA încearcă să creeze un aşa-zis OPC (Oficiul pentru Protecţia Consumatorului - n. red.) al acţionarilor minoritari. Importanţa investitorilor mici, care menţin lichidita