Şerban pune la dispoziţia artiştilor un spaţiu de expoziţie fără să ceară bani, doar pentru a cinsti memoria lui Sever, copilul unor prieteni care a murit la doar 16 ani. Viaţa lui Şerban a fost mereu plină de surprize. În 1975, când avea doar 18 ani , făcea şah de performanţă, timp în care a participat şi la finala pe ţară la campionatul de şah. Surpriza a venit de la tatăl său, care nu înţelegea pasiunea pentru acest sport al minţii. De aceea, l-a trimis la şcoala militară.
„Trebuia să joc foarte mult timp, trebuia să mă antrenez, motiv pentru care tata mă făcea golan. Aşa că m-a înscris la şcoala militară. Zicea că acolo o să devin bărbat. Mi-a făcut dosarul şi ca să fie sigur că mă duc la examen, a mers cu mine. M-a făcut golan aşa cum Iliescu a făcut pe alţii golani în Piaţa Universităţii“, îşi aminteşte fără ranchiună Şerban.
Acum spune că îi mulţumeşte tatălui pentru decizia de atunci.
După 16 ani de armată, Şerban a simţit nevoia să facă altceva cu viaţa lui. Revoluţia l-a marcat pentru totdeauna. „Am luptat la revoluţie pentru libertate, am câştigat-o, dar în acele zile îmi era teamă că nu o să mai apuc să-mi văd copiii, aveam doi băieţi. Atunci m-am apropiat de Dumnezeu. Atunci am devenit alt om“, explică Şerban.
A lăsat armata pentru afaceri
După revoluţie a continuat să se simtă încătuşat. „Simţeam că sufletul meu îmi este încătuşat. Aveam nevoie de libertate, libertatea pentru care m-am luptat, dar pe care nu o aveam în armată. Aşa că am decis să mă retrag“, povesteşte Şerban.
A intrat în lumea afacerilor şi a început să iasă tot mai des din ţară. Dând dovadă de imaginaţie, a făcut import cu arome alimentare, îndulcitori, a făcut tâmplărie şi chiar a fabricat lumânări parfumate. Acum, are şi un magazin cu icoane.
„Am învăţat din nou să iubesc tot ce mă înc