În caz de accident, păgubitul trebuie să-şi repare maşina singur. Victimele accidentelor rutiere în care sunt implicaţi şoferi fără permis de conducere sunt nevoite să apeleze la instanţele de judecată pentru a-şi recupera daunele. Tot mai des se întâmplă ca în urma unui accident rutier unul dintre conducătorii auto să nu aibă permis de conducere.
Dacă în cazul unui accident în care ambii şoferi au actele în regulă problema daunelor produse se rezolvă pe cale amiabilă la sediile caselor de asigurări, în cealaltă situaţie lucrurile sunt total diferite.
De cele mai multe ori, conducătorii fără permis pleacă de la locul accidentului, speriaţi de consecinţe, iar pentru a se scuti de perioadele lungi de judecată, şoferii păgubiţi aleg să-şi repare maşinile din buzunarele proprii.
„Păbugitul nu are ce să facă decât să-şi repare maşina pe CASCO, asigurarea pentru avarii şi furt, şi să îl dea în judecată pe vinovat. Apoi intervenim noi, pentru că vom recupera de la vinovat suma pe care acesta ar fi trebuit să o suporte pentru reparaţiile maşinii“, a declarat Elena Mihai, inspector de daune la Asirom.
„Noroc că am avut CASCO“
„Eu mi-am făcut maşina pe banii mei. Acum stau şi mă judec cu individul din ianuarie ca să-mi recuperez cheltuielile. Şi am să-i cer şi daune deoarece cât am stat cu maşina în service a trebuit să umblu cu taxiul. Noroc că am avut CASCO pentru că altfel nu aveam nicio şansă să recuperez banii“, povesteşte Camelia Popovici, păgubită în urma unei tamponări cu un şofer fără permis şi fără asigurare.
În ultimele cinci luni, poliţiştii au prins în trafic şase persoane care nu aveau permis de conducere şi care au fost implicate în accidente rutiere.
„Aceştia se aleg cu dosar penal, deoarece conducerea unui autoturism fără a avea permis este o infracţiune prev