Lipsa locurilor de muncă i-a determinat pe mulţi făgărăşeni să profite de orice leu acordat de stat. În ultima perioadă, numărul celor care s-au înghesuit să-şi depună dosarul la Asistenţă Socială pentru alocaţia complementară s-a înmulţit considerabil.
Alocaţia oferită copiilor de statul român începe să devină venit de bază pentru tot mai mulţi făgărăşeni. Dacă anul trecut mulţi dintre cei care se încadrau să primească ajutorul nu erau interesaţi de aceşti bani, acum nu îşi mai dau rând. „A crescut numărul alocaţiilor complementare şi monoparentale pentru simplu fapt că sunt condiţionate de venitul familiei. Criza economică a dus la desfiinţarea locurilor de muncă, creşterea şomajului şi automat veniturile populaţiei scad şi alocaţiile complementare şi monoparentale cresc“ ne-a spus Ioan Fusărău, referent la Serviciul de Asistenţă Socială
În momentul de faţă, aproape 1500 de familii făgărăşene beneficiază de alocaţii complementare sau monoparentale. Iar potrivit angajaţilor Serviciului Public de Asistenţă Socială, numărul beneficiarilor va creşte şi mai mult în perioada următoare. Asta pentru că la începutul anul plafonul de acordare ar putea să crească.
Pentru a putea beneficia de aceşti bani, făgărăşenii cu venituri modeste trebuie să îndeplinească mai multe condiţii. „Trebuie să se încadreze în plafonul pe membru de familie, copiii să frecventeze cursurile şcolare iar părinţii să locuiască împreună şi să se ocupe împreună de creşterea lor“ ne-a mai spus Ioan Fusărău.
În cazul în care îndeplinesc aceste condiţii trebuie doar să se prezinte la Serviciul de Asistenţă Socială cu următoarele acte: copii după livretul de familie, actele de identitate dar şi o adeverinţă de elev.
(Mihaela BĂRGĂOANU)
Lipsa locurilor de muncă i-a determinat pe mulţi făgărăşeni să profite de orice leu acordat de stat. În ultima perioadă, numărul celor ca