Citesc un articol foarte bun in Capital care ne anunta ca a venit sfarșitul mirajului imobiliar si ca dezvoltatorii care au construit in perioada de maxim a bulei imobiliare vor incepe sa vanda in pierdere. Mi se pare atat de bun, pentru ca ma plictisisem de parerile analiștilor care ne explicau didactic ca preturile nu mai pot scadea, ca dezvoltatorii nu au cum sa coboare sub pretul de constructie si ca mai bine lasa imobilele in mana bancilor decat sa ieftineasca.
Vin in completare cu o scurta poveste a unui mic dezvoltator (un bloculet de vreo 8 apartamente).
A cumparat un teren prin 2007 - undeva semicentral – pe care a platit cam dublu fata de ceea ce se cere acum prin zona. S-a apucat de constructie dar, pana sa termine, l-a prins criza. Omul are credite la banca, datorii la constructori si angajati neplatiti. Pretul la care ar trebui sa vanda ca sa nu iasa in pierdere (nu se mai pune vorba de profit) este mult peste ceea ce merge in piata acum. Pe scurt, e blocat.
Ii expun atunci si eu solutia data de analiști/agenti imobiliari prin presa: Lasa banca sa-ti execute imobilul! Declara faliment! Ce-ti pasa?
Citeste restul materialului si comenteaza pe Blog de bucurestean. Citesc un articol foarte bun in Capital care ne anunta ca a venit sfarșitul mirajului imobiliar si ca dezvoltatorii care au construit in perioada de maxim a bulei imobiliare vor incepe sa vanda in pierdere. Mi se pare atat de bun, pentru ca ma plictisisem de parerile analiștilor care ne explicau didactic ca preturile nu mai pot scadea, ca dezvoltatorii nu au cum sa coboare sub pretul de constructie si ca mai bine lasa imobilele in mana bancilor decat sa ieftineasca.
Vin in completare cu o scurta poveste a unui mic dezvoltator (un bloculet de vreo 8 apartamente).
A cumparat un teren prin 2007 - undeva semicentral – pe care a platit cam dublu fata de