Ministerul Întreprinderilor Mici şi Mijlocii, Comerţ şi Mediu de Afaceri (MIMMCMA) vrea să aducă în România holdingurile cu capital românesc înregistrate în off-shore-uri, prin elaborarea unui proiect care reglementează acest tip de structuri. Lansarea spre dezbatere publică a unei legi a holdingului vine la scurt timp după ce conducerea unei mari firme româneşti şi-a exprimat decizia de a-şi muta afacerile din ţară, stârnind rumoare în mediul economic. Anunţul
Ministerul Întreprinderilor Mici şi Mijlocii, Comerţ şi Mediu de Afaceri (MIMMCMA) vrea să aducă în România holdingurile cu capital românesc înregistrate în off-shore-uri, prin elaborarea unui proiect care reglementează acest tip de structuri. Lansarea spre dezbatere publică a unei legi a holdingului vine la scurt timp după ce conducerea unei mari firme româneşti şi-a exprimat decizia de a-şi muta afacerile din ţară, stârnind rumoare în mediul economic.
Anunţul prin care Radu Georgescu, preşedintele GECAD, făcea public, în prima parte a lunii septembrie, faptul că a decis să îşi reorganizeze toate afacerile într-un holding în Cipru a stârnit o reacţie puternică în mass-media şi în mediul economic.
Anunţul lui Georgescu venea în contexul unei legislaţii economice depăşite în România şi în condiţiile în care reacţia autorităţilor române în reglementarea problemei holdingurilor s-a lăsat mult timp aşteptată, nefiind considerată o prioritate.
Alarmat probabil de racţiile din piaţă, ministrul pentru IMM-uri, Constantin Niţă, a scos azi de la sertar un proiect care stabileşte regimul juridic şi fiscal al holdingului şi l-a lansat spre dezbatere publică.
Impozitul pe profit, aplicat pe rezultatul financiar consolidat
„Legea va aduce discuţii mai ales la Ministerul de Finanţe. Prin această lege sperăm să aducem în ţară capitalul românesc care s-a dus în off-shore-uri. În plus, în p