De zece ani, fostul cadru militar administrează zi şi noapte reţeaua de calculatoare a Spitalului Judeţean Argeş.
Pentru piteşteanul Marius Dicu, soft-ul şi hard-ul nu mai au nicio taină. Remontează şi montează la loc un calculator cu viteza luminii şi are grijă ca tot sistemul operaţional al spitalelor mari din Piteşti să funcţioneze perfect.
Doarme cu telefonul la ureche
De zece ani, Marius Dicu administrează reţeaua de calculatoare a Spitalului Judeţean Argeş, Spitalul Judeţean 2 şi Spitalul „Nicoale Bălcescu”, asta însemnând 250 de calculatoare, o staţie de lucru, cinci servere de conexiune şi un server de date. Este la butoane non stop şi doarme cu telefonul la ureche, pentru a răspunde imediat la solicitări.
„Programul meu de lucru începe la ora 07.30, însă niciodată nu ştiu când se termină. Au fost multe situaţii în care am fost nevoit să plec noaptea de acasă pentru a rezolva anumite deficienţe intervenite în reţea. Spre exemplu, dacă se blochează reţeaua, nu mai poţi face nici internări şi trebuie să intervin rapid acolo unde este cazul.”, spune responsabilul IT de la Spitalul Judeţean.
În armată răspundea de parcul auto
Aparent uşoară, meseria lui Marius Dicu necesită pe lângă cunoştinţe ample în domeniul informaţicii şi multă rabdare. O stiuaţie specială cu care s-a confruntat de când este angajatul Spitalului Judeţean Argeş s-a petrecut în urmă cu trei ani.
„ Mi-a bubuit reţeaua pe 30 decembrie. Am ajuns acasă a doua zi. Am făcut o parte din Revelionul acelui an în faţa calculatoarelor, la spital. Mi-a luat două luni să pun la punct tot sistemul.”, precizează Marius Dicu.
Înainte de a ajunge specialist în calculatoare, Marius Dicu a îmbrăcat pentru scrut timp haina militară. În 1993 a absolvit cursurile Institutului Militar „Basarab I” din Piteşti, fiind detaşat la o unitate specială din Car