Ameţiţi de înălţimile cupelor europene, timişorenii trebuie să revină cu picioarele pe pământ şi să învingă Sănătatea Cluj în Cupa României. Patronul echipei ardelene i-a văzut pe timişoreni la Amsterdam, în Liga Europa. Citeşte şi:
Sabău a transformat "Poli" într-o fortăreaţă
„Poli” a spart gheaţa în deplasare
În sezonul 2007/08, Sănătatea Cluj a avut un parcurs de excepţie în Cupa României, eliminând din competiţie, pe rând, pe Gaz Metan Mediaş, Unirea Alba Iulia şi UTA, pentru a fi învinşi, în cele din urmă, de Dinamo, în optimile de finală. Echipa s-a înfiinţat în 1986 şi a promovat în Liga a III-a, unde joacă şi acum, în 2005. Şi în acest sezon, ardelenii au trecut de echipe mai bine cotate, ca Universitatea Cluj şi Tg. Mureş.
Principalul investitor al „Viruşilor”, cum sunt porecliţi cei de la Sănătatea, este Aurelian Ghişa, un afacerist în domeniul farmaceuticelor veterinare. Finanţatorul este şi jucător legitimat, însă nu este titular. „ Voi fi pe foaia de joc şi voi intra dacă antrenorul consideră că este nevoie de mine. Nu am intervenit niciodată în munca antrenorului, stau pe bancă aşa cum trebuie să facă un jucător bine educat, fără să comentez”, a spus Aurelian Ghişa.
Acesta a mărturisit că îi este greu să ţină echipa. „Înafară de primele mici din campionat, jucătorii nu au alte avantaje, joacă mai mult din pasiune. Toţi au un loc de muncă, iar şase dintre băieţi i-am angajat chiar la mine la firmă. Ne descurcăm cum putem, dar singur nu aş putea susţine echipa în Liga a II-a, mai este nevoie de alţi finanţatori. În plus, nu suntem ajutaţi deloc de autorităţile locale şi acesta este un dezavantaj faţă de majoritatea echipelor. Nu avem un teren al nostru, jucăm pe unde apucăm”, a dezvăluit patronul echipei ardelene.
„Cel mai greu meci”
Aurelian Ghişa a fost