Bărbatul este medic rezident la Medicină de Urgenţă, iar de opt ani organizează taberele prin care îşi ajută colegii să se specializeze în situaţii reale. PROFIL
Născut. 3 aprilie 1978, Oradea.
Studii. Facultatea de Medicină şi Farmacie şi Farmacie, Oradea.
Familie. Căsătorit.
Mihai Botea a început să se implice în activităţi de voluntariat din clasa a IX-a. „Atunci am intrat în Corpul Cercetaşilor României. După aceea am intrat în Fundaţia Ecotop şi Centrul Regional de Supraveghere Ecologică, iar în facultate în Asociaţia Studenţilor Medicinişti”, înşiră el simplu. L-a marcat motto-ul cercetaşilor:
„Totdeauna să lăsaţi ceva bun în urma voastră”, aşa că în fiecare zi se implică în ceva pentru comunitate în afara orelor de program. A ales să studieze medicina la Oradea, deşi ştia că nu are un renume foarte bun.
„O profesoară de fizică mi-a spus că dacă vreau să învăţ, pot învăţa la fel de bine la Oradea ca la Bucureşti, iar dacă vreau să chiulesc e la fel”, adaugă el. A ales Oradea şi nu regretă. Nu ar fi reuşit să realizeze atâtea într-un alt centru universitar în care ar fi trebuit să ia totul de la zero. În 1999, a fost ales preşedintele Asociaţiei Studenţilor Medicinişti Oradea (ASMO), iar în trei ani, organizaţia a devenit cea mai activă din ţară.
Tabere de voluntariat
Mihai Botea s-a implicat foarte mult în acţiuni de ecologie, de la campanii de informare şi ecologizare, la proiecte de dezvoltare durabilă. Experienţa a folosit-o mai apoi pentru dezvoltarea ASMO şi la organizarea taberelor MASH, unde studenţii medicinişti învaţă să intervină în cazuri de urgenţă şi în condiţii de catastrofă. „Taberele MASH s-au născut în 2001, în vacanţa de vară, când nu prea avem ce face. Am mers pe munte cu corturile şi l-am invitat pe doctorul Hadrian Borcea de la SMURD să ne ţină un curs”, îşi ami