Moţiunea de cenzură a fost respinsă cu 137 voturi împotrivă şi 112 pentru. Cabinetul Boc îşi poate continua nestingherit activitatea. În condiţiile în care iniţiatorii demersului antiguvernamental, PNL şi UDMR, nu deţineau majoritatea necesară pentru a dărâma guvernul, scorul era de anticipat. Sursa: Razvan Valcaneantu
În cadrul dezbaterilor, premierul Emil Boc s-a apărat invocând moştenirea pe care i-a lăsat-o Călin Popescu Tăriceanu.
Legea salarizării unitare în sistemul bugetar, care a făcut obiectul moţiunii de cenzură, se consideră astfel adoptată. Liberalii au anunţat însă că o vor contesta la Curtea Constituţională.
Preşedintele PNL Crin Antonescu i-a reproşat însă că este total rupt de realităţile sociale şi se comportă ca "un mecanic de locomotivă, beat de euforia reformei".
Liberalii şi udemeriştii nu deţineau majoritatea parlamentară necesară pentru ca moţiunea să treacă. La vot, opoziţia nu a reuşit să strângă nici măcar voturile semnatarilor, astfel încât pentru demisia Guvernului au votat 112 parlamentari, în vreme ce textul moţiunii a fost semnat de 121. PSD a anunţat că nu este de acord cu acest demers antiguvernamental, cu toate că a criticat iniţiativa lui Emil Boc de a-şi angaja răspunderea. Celălalt partid de guvernământ, PD-L a votat cu bilele la vedere. Astfel, dezbaterea moţiunii a fost mai mult un gest politic simbolic al opoziţiei, susţinut de către sindicaliştii care au contestat legea salarizării unitare. De altfel, preşedintele PNL Crin Antonescu declara că nu dă prea multe şanse ca moţiunea să treacă de votul plenului celor două Camere, însă este un exerciţiu de dezbatere util.
Unul dintre marii absenţi a fost preşedintele Senatului Mircea Geoană. După ce el însuşi a susţinut că se opune asumării răspunderii guvernului şi a acuzat lipsa dezbaterii parlamentare, acum liderul P