28% dintre membrii Uniunii Europene, cu vârste cuprinse între 25 şi 64 de ani, vorbesc două sau mai multe limbi străine. 36% dintre europeni nu cunosc, însă, decât una, iar un procent similar nu vorbeşte nici măcar o limbă străină, potrivit unui studiu efectuat de Eurostat pentru 2007. 60% dintre liceenii din Uniunea Europeană studiau, în 2007, două sau mai multe limbi strănie, în timp ce aproximativ 30% studiau doar o singură limbă străină, potrivit studiului. �
28% dintre membrii Uniunii Europene, cu vârste cuprinse între 25 şi 64 de ani, vorbesc două sau mai multe limbi străine. 36% dintre europeni nu cunosc, însă, decât una, iar un procent similar nu vorbeşte nici măcar o limbă străină, potrivit unui studiu efectuat de Eurostat pentru 2007.
60% dintre liceenii din Uniunea Europeană studiau, în 2007, două sau mai multe limbi strănie, în timp ce aproximativ 30% studiau doar o singură limbă străină, potrivit studiului. În acelaşi timp însă, 6% dintre liceenii europeni nu studiau nicio limbă străină.
Jumătate din elevii britanici nu ştiu nicio limbă străină
Cel mai mare număr de liceeni care studiază două sau mai multe limbi străine se află în în Republica Cehă, Luxemburg, Olanda şi Finlanda, 100% dintre aceştia având astfel de cursuri. În acelaşi timp, 98% dintre elevii din Slovenia şi Slovacia studiază mai multe limbi străine, iar în Estonia, procentul este de 97%.
Uimitor este procentul de 51% de studenţi care nu studiază nicio limbă străină, în Marea Britanie. În Irlanda, procentul este de 19%.
Limba engleza, cea mai predată în şcoli
În majoritatea statelor membre Uniunii Europene, engleza este limba cea mai predată în licee. Doar în Irlanda şi Marea Britanie, limba franceză este pe primul loc. De asemenea, în Luxemburg, engleza, franceza şi germana au aceeaşi pondere.
În România, 7,9% dintre liceni nu studiază decât