Directorii de resurse umane nu se feresc să semnalizeze degradarea sistemului de învătământ: facultăţile private sunt văzute ca fabrici de diplome, numele universităţii nu mai înseamnă nimic, iar experienţa e întotdeauna mai importantă decât studiile. Potrivit studiului University Ranking realizat de institutul german de cercetare Kienbaum pentru Capital, cel mai bun centru universitar din România este Universitatea „Babeş-Bolyai” din Cluj-Napoca. Politehnica Bucur
Directorii de resurse umane nu se feresc să semnalizeze degradarea sistemului de învătământ: facultăţile private sunt văzute ca fabrici de diplome, numele universităţii nu mai înseamnă nimic, iar experienţa e întotdeauna mai importantă decât studiile.
Potrivit studiului University Ranking realizat de institutul german de cercetare Kienbaum pentru Capital, cel mai bun centru universitar din România este Universitatea „Babeş-Bolyai” din Cluj-Napoca. Politehnica Bucureşti, alt centru renumit, n-a ocupat decât locul 4 în clasamentul universităţilor cu profil tehnic, iar în topul specializărilor economice ASE Bucureşti a fost depăşită de alte patru centre din provincie!
Majoritatea directorilor de resurse umane care au răspuns până acum solicitărilor capital.ro, au afirmat că universitatea absolvită nu este un criteriu de selecţie şi nu are foarte mare importanţă.
Caroli: „Numele unei facultăţi nu mai reprezintă o garanţie a succesului profesional”
„În momentul de faţă, numele unei facultăţi nu mai reprezintă o garanţie a succesului profesional nici pentru angajat, nici pentru angajator”, ne-a declarat Mihaela Ciobanu, specialist în recrutare în cadrul Caroli. Chiar şi aşa, pentru Caroli este foarte important gradul de implicare al absolvenţilor în parcurgerea studiilor universitare, dar şi forma sub care aceştia au frecventat facultatea (zi, frecvenţă redusă sau învăţământ