Prefectul este nemulţumit de eficienţa acţiunilor de combatere a furturilor de lemne şi cere măsuri suplimentare pentru stoparea acestui fenomen.
În urmă cu două luni, prefectul Marcel Proca a decis, prin ordin, constituirea unei structuri de lucru pentru combaterea infracţiunilor pe linie silvică, dispunând şi înfiinţarea a 4 puncte fixe de pază pe drumurile de acces spre zonele forestiere (Miceşti, Călineşti, Priboieni şi Mioveni).
În urma analizei efectuate a rezultat că prin înfiinţarea acestor punte fixe s-a redus traficul ilegal de material lemnos, însă prefectul s-a declarat, în continuare, nemulţumit de eficienţa acţiunilor de combatere a furturilor de lemne. S-a concluzionat că majoritatea tăierile ilegale de arbori se realizează din patrimoniul ocoalelor silvice private şi al persoanelor fizice.
Miercuri, prefectul Marcel Proca i-a convocat într-o şedinţă de lucru pe şefii instituţiilor responsabile în domeniul prevenirii şi combaterii tăierilor ilegale şi a traficului de material lemnos pentru ale cere să-şi eficientizeze activitatea.
Suplimentarea pazei
Prefectul a cerut înfiinţarea de noi puncte fixe, în special în zona Rucăr – Păpuşa, în acest sens solicitând sprijinul primarilor pentru a asigura accesul pe drumurile comunale sau forestiere private.
A fost luată în calcul şi soluţia montării de camere video camuflate în zonele cu trafic intens de material lemnos şi schimbarea periodică a locaţiei acestora pentru identificarea vehiculelor care realizează transporturi ilegale.