Moţiunea de cenzură iniţiată de PNL şi UDMR a întrunit doar 112 voturi "pentru", 137 "împotrivă", două voturi fiind anulate, în condiţiile în care, pentru a fi adoptată, ar fi fost necesare 236 de voturi. "Procedând la numărarea numărului de voturi exprimat de deputaţi şi senatori prin vot secret cu bile asupra moţiunii de cenzură iniţiată de 120 de parlamentari, s-au constst următoarele: Numărul total al deputaţilor şi senatorilor 471, Numărul deputaţilor şi senatorilor preznţi - 348. Numărul total de voturi exprimate - 251, numărul de voturi anulate - 2. Numărul total de voturi valabil exprimate: 249, din care voturi «pentru» - 112, voturi contra - 137", a spus, de la tribuna Parlamentului, Cornel Popa, secretar al Senatului.
El a menţionat că se constată că nu a fost întrunită majoritatea necesară pentru adoptarea moţiunii de cenzură. PDL a anunţat, iniţial, că nu va participa la vot, însă a revenit asupra hotărârii. Liderul grupului PDL din Camera Deputaţilor, Mircea Toader, a anunţat, joi, la dezbaterea la moţiunea de cenzură PNL-UDMR, că parlamentarii formaţiunii îşi vor exprima votul negativ, "cu bilele la vedere", deşi anterior democrat-liberalii declaraseră că nu vor vota.
Ministrul Sănătăţii, Ion Bazac, a anunţat, joi, la Parlament, că în urma deciziei grupurilor parlamentare ale PSD, toţi reprezentanţii partidului nu vor participa la momentul votului moţiunii de cenzură. "Este o decizie a grupurilor parlamentare ca lucrurile să se întâmple în acest fel (parlamentarii PSD şi miniştrii să nu participe, în plen, la momentul votului moţiunii de cenzură, n.r.)", a spus Bazac.
PNL şi UDMR au anunţat că vor vota pentru moţiune. Deputatul Varujan Pambuccian a anunţat că parlamentarii minorităţii naţionale îşi vor respecta promisiunea de a susţine Guvernul şi nu vor vota moţiunea de cenzură, considerând, totuşi că este momentul pentru "bilanţul