Pentru împătimiţii jocurilor video calculatorul personal (desktop) reprezintă mai mult decât un simplu PC. Aceştia cunosc fiecare componentă ce alcătuieşte sistemul lor şi investesc bani buni în upgradarea lui pentru a rula cele mai noi jocuri. Calculatoarele desktop nu se mai vând atât de bine, locul lor fiind luat în ultima vreme de PC-urile portabile, precum laptopuri sau netbookuri (mini-laptopuri). Există însă o categorie de utilizatori de PC care nu ar da desktopul pentru
Pentru împătimiţii jocurilor video calculatorul personal (desktop) reprezintă mai mult decât un simplu PC. Aceştia cunosc fiecare componentă ce alcătuieşte sistemul lor şi investesc bani buni în upgradarea lui pentru a rula cele mai noi jocuri.
Calculatoarele desktop nu se mai vând atât de bine, locul lor fiind luat în ultima vreme de PC-urile portabile, precum laptopuri sau netbookuri (mini-laptopuri). Există însă o categorie de utilizatori de PC care nu ar da desktopul pentru nimic în lume: gamerii.
PC-ul este platforma preferată a românilor atunci când vine vorba de jocurile video. Motivele sunt multiple, însă un aspect important este că, spre deosebire de console, calculatoarele desktop permit gamerilor să le modifice configuraţia.
Pentru pasionaţi de jocuri, fiecare componentă a PC-ului este importantă de la procesor până la mouse. Majoritatea gamerilor îşi construiesc un PC din componente achiziţionate separat pentru a fi exact aşa cum şi-l doresc, alţi preferă sistemele create special pentru ei de către producători.
În privinţa componentelor din unitatea centrală, acestea trebuie să aibă caracteristicile maxime. În prezent, un sistem de gaming de ultimă generaţie are un procesor, dacă este Intel - Core i5 Quad Core sau Core i7 Quad Core, iar dacă este AMD - Athlon II X2 sau Phenom II.
Placa video este la fel de importantă ca procesorul, iar companiil