A adus la Cluj Pastisul cu anason, clătitele cu busuioc, ulei de măsline şi brânză, iar Clătităria lui este locul tradiţopnal de întâlnire a francezilor ce ajung aici.
Născut: 24 noiembrie 1976, Tours, Franţa
Familie: Divorţat, o fetiţă de cinci ani
Studii: Facultatea de Inginerie alimentară, Franţa
Prima dată a călcat pe pământ românensc în 1999, când a venit în vizită la un prieten. „Era frig şi plin de Reanaulturi”, i-a rămas întipărită în minte imaginea mioritică francezului cu origini din Valea Luisville.
Destinul avea să-l readucă în România în 2005, când a venit să sărbătorească primul an de viaţă al fiicei sale, Nina. David Pascal s-a gândit, atunci, că va sta pe aici câteva săptămâni, dar de atunci au trecut patru ani, timp în care francezul vorbitor de patru limbi s-a stabilit cu idei creatoare, vin din podgoriile franceze şi reţede de clătite provensale în centrul Clujului, într-o curte liniştită unde te simţi ca şi „acasă”.
După ce şi-a făcut socotelile, a deschis Creperia, cu o investiţie minimă de 8.000 de euro, mult entuziasm şi angajaţi devotaţi, ce lucrează şi astăzi pentru el.
La clătităria lui David Pascal se adună toţi francofonii care vin în Cluj, fie că sunt din Africa, Congo, Belgia sau Franţa. Ivorienii de la CFR Cluj sunt şi ei clienţi fideli, iar David Pascal este un fel de consul al francofoniei în Cluj-Napoca. Nu întâmplător există şi o strânsă colaborare cu Centrul Cultural Francez, care îşi desfăşoară diverse activităţi, de la proiecţii de filme, de două ori pe lună, la concerte de muzică, expoziţii de pictură ori de fotografie.
De asemenea, aici se promovează şi cultura africană, cu mâncare tradiţională, dansuri şi petreceri tematice.
Francezul recunoaşte că, la început, a avut puţini clienţi, dar cei câştigaţi odată au revenit şi a doua oară. „Mulţi d