Pofta exagerata de mancare apare la persoanele care nu se pot opri din a consuma cate ceva pe tot parcursul zilei. Cu cat mancam mai mult, cu atat pofta de mancare este mai mare.
Pe de alta parte, infometarea, sau pofta de mancare scazuta, este insotita de dureri stomancale si dereglari ale metabolismului. Acestea sunt primele simptome ale anorexiei, care, netratata, poate fi insotita de depresii si tulburari nervoase, informeaza morphemeremedies.com.
Exista cateva ponturi simple pentru indepartarea problemelor de apetit, fie ca este vorba de lipsa lui sau prezenta sa in exces.
Nu te poti opri din macat? Incearca sa te relaxezi si sa respiri adanc de cateva ori, fara sa te gandesti la nimic.
Aseaza deoparte dulciurile din bucatarie sau bomboanele din casa ori ciocolata din frigider, pentru a nu exista tentatii. Indulcitorii artificiali cresc pofta de mancare, tocmai de aceea vei renunta la ei o perioada.
La fel sucurile acidulate, pe care le vei inlocui cu apa plata, consumata de cate ori iti este foame intre mese. Evita sa mananci mult la o masa. Te poti ridica atunci cand te simti confortabil si nu manca daca te-ai saturat deja.
Inlocuieste numeroasele mese de carne cu cele de legume si fructe proaspete si nu manca dupa ora sapte seara. Lasa masina acasa si mergi pe jos la serviciu cateva zile.
Mai mult, daca seara simti nevoia sa consumi cate ceva, opteaza mai bine pentru o plimbare in parc. Vei uita de pofta exagerata de mancare si cand vei ajunge acasa vei dori doar sa iti faci un dus si sa adormi.
Ponturi pentru lipsa poftei de mancare
Ceaiul de menta stimuleaza apetitul. Este cel mai potrivit mic dejun pentru persoanele predispuse anorexiei.
Sucul proaspat de portocale imbunatateste digestia si vei simti nevoie sa mananci dupa ce l-ai consumat