Direcţiile sanitar veterinare din Constanţa şi Prahova vor emite ordonanţe de suspendare a activităţii pe 48 de ore pentru cele două firme care au distribuit alimentele din programul "Cornul şi laptele", suspectate că au produs îmbolnăviri de toxiinfecţie alimentară în cazul elevilor din Tuzla.
Autoritatea Naţională Sanitar Veterinară şi pentru Siguranţa Alimentelor (ANSVSA) a informat că direcţiile din Constanţa şi Prahova au decis să emită ordonanţe de suspendare a activităţii pe 48 de ore, în cazul celor două firme care au distribuit alimentele din programul "Cornul şi laptele", suspectate că au produs îmbolnăvirile de toxiinfecţie alimentară din localitatea Tuzla, judeţul Constanţa.
De asemenea, pentru neregulile constatate, firma care a distribuit produsele de panificaţie a fost sancţionată cu amendă în valoare de 6.000 de lei.
Potrivit ANSVSA, în cele 48 de ore, inspectorii sanitari veterinari şi pentru siguranţa alimentelor şi Corpul de Control al preşedintelui ANSVSA vor finaliza ancheta pentru a stabili cu exactitate cauzele care au dus la îmbolnăviriea elevilor.
Un număr de 22 elevi de la o şcoală din localitatea constănţeană Tuzla au fost transportaţi, joi, de urgenţă la spital, după ce li s-a făcut rău în timp ce se aflau la ore, la scurt timp după ce au mâncat produsele primite prin programul "Laptele şi cornul".
Primele date furnizate de DSP Constanţa arată că elevilor de la şcoala din Tuzla care au ajuns la spital cu simptome de toxiinfecţie alimentară li s-a făcut rău din cauza laptelui primit la cursuri, 20 de copii fiind internaţi.