Craiovenii mai au la dispoziţie mai puţin de o săptămână pentru a depune proiectele pentru a doua etapă a programului „Casa Verde“. Beneficiarii pot obţine până la 80% din valoarea investiţiei făcute în sisteme de încălzire care utilizează energia alternativă.
Administraţia Fondului pentru Mediu a decis, la începutul acestei luni, prelungirea cu 15 zile a perioadei de depunere a proiectelor în cadrul celei de-a doua etape a programului „Casa Verde“. Autorităţile locale (cele care administrează banii pentru acest program) pot depune până pe 30 septembrie proiectele pentru asociaţiile de proprietari şi pentru unităţile publice pe care le au în administrare sau în proprietate.
Buget de 310 milioane de lei
Programul „Casa Verde“ vizează înlocuirea sau completarea sistemelor clasice de încălzire cu unele care utilizează energie solară, geotermală şi eoliană ori altele care conduc la îmbunătăţirea calităţii aerului, apei şi solului. Prin acest program, Administraţia Fondului pentru Mediu subvenţionează 80% din cheltuielile eligibile ale proiectului (cu zece procente mai puţin faţă de cât se stabilise iniţial). Pentru acest an, bugetul alocat programului este de 310 milioane de lei (150 de milioane de lei în prima etapă, res-pectiv 160 de milioane de lei în cea de-a doua), cu 40% mai mic decât fusese stabilit iniţial. „De la 520 de milioane de lei, cât fusese anunţat iniţial pentru 2009, bugetul a fost redus la 310 milioane de lei. Beneficiari vor fi instituţiile publice, unităţile de învăţământ, spitalele, precum şi persoanele fizice din cadrul asociaţiilor de locatari, însă tot prin intermediul administraţiilor locale“, a declarat Alina Clonţ, purtătoarea de cuvânt a Administraţiei Fondului de Mediu (AFM), citată de imopedia.ro. În ceea ce priveşte persoanele care stau la casă, acestea nu vor putea obţine bani de la stat pentru a-şi monta