Constructorii se plâng că apartamentele moderne, din blocurile recent ridicate în oraş, se vând de zece ori mai greu decât în 2008. Recesiunea i-a făcut pe bănăţeni mai critici, iar familiştii analizează zeci de oferte înainte de a investi într-o casă.
Construite după cele mai noi standarde, dotate cu facilităţi incluse în preţ, spaţii largi şi luminate, apartamentele noi din Timişoara rămân goale luni în şir. Dezvoltatorii imobiliari îşi scot la mezat ofertele la expoziţii şi oferă reduceri substanţiale pentru a-şi atrage noi clienţi, dar timişorenii se lasă convinşi tot mai greu. „Dacă anul trecut vindeam un apartament după trei sau patru întâlniri, acum vindem după 20, chiar 30 de întâlniri cu potenţialii clienţi”, a declarat Ştefan Bulăcel, de la Werk MB Construct, companie care activează în Timişoara de şase ani. „A crescut mult interesul timişorenilor pentru apartamentele noi, în special cele cu două camere, dar aceştia caută mult mai mult înainte de a cumpăra o locuinţă”, a adăugat Bulăcel.
Pentru a-i ajuta pe timişoreni să se hotărască mai repede şi să cumpere un apartament într-un complex rezidenţial din capitala Banatului, dezvoltatorii oferă reduceri de preţ, pentru locuinţele ahiziţionate pe durata expoziţiei „Casa ta şi Deco Design”. „Oferim reduceri de până la zece procente la apartamentele cumpărate în timpul târgului”, a explicat Mihaela Oglan, director de vânzări în cadrul Banu Construct. „Ofertele noastre nu vizează excursii sau maşini bonus, pentru că oamenii caută o casă, şi doar din această cauză ni se adresează”, a adăugat Oglan.
Case pentru testat
Materialele de construcţii neconvenţionale, ecologice şi mai ieftine decât cele tradiţionale, încearcă la rândul lor să-şi facă loc pe piaţa bănăţeană. Casele de tip „lego” se construiesc de două ori mai repede decât cele clasice, iar dezvoltatorii se pregătesc să lanseze pe pia