Şase identităţi distincte ale plasticii contemporane – Ana Asavei-Pietraru, Elena Gabriela Drăghici, Marin Gherasim, Aureliu Răzvan Ionescu, George Paul Mihail şi Radu Oltean –, reprezentanţi a trei generaţii de artişti, încearcă să recupereze „memoria locului”, în cadrul unei expoziţii cu acelaşi titlu, găzduită pe simezele Galeriei Veroniki Art.
Peste 80 de lucrări de pictură şi grafică ilustrează cât de puternic poate fi „spiritul identitar” atunci când îşi dezvăluie chipul.
După două luni de vacanţă, Galeria Veroniki Art – situată în Intrarea Murmurului, nr. 2-4, în spaţiul pitoresc din apropierea Ambasadei Chinei, a Şoselei Nordului şi a Parcului Herăstrău – îşi continuă programul expoziţional cu o incursiune în „Memoria locului”, temă care grupează peste 80 de lucrări semnate de şase cunoscuţi artişti plastici.
Astăzi, începând cu ora 18.00, sunteţi invitaţi, o dată cu vernisajul expoziţiei „Memoria locului”, să păşiţi în universul rememorărilor plastice ale pictorilor Ana Asavei-Pietraru, Elena Gabriela Drăghici, Marin Gherasim, Aureliu Răzvan Ionescu, George Paul Mihail şi Radu Oltean, care îşi mărturisesc ataşamentul faţă de trecutul istoric, de patrimoniul cultural, de valorile identitare, tot mai mult ameninţate astăzi de pericolul uitării.
„Orice loc din lume are o poveste în care sunt puse în ordine lucrurile, oamenii şi întâmplările petrecute în acel spaţiu. Noi înşine punem în ordine memoria locului cu care ne identificăm, întipărind-o în fiinţa noastră spre a o purta oriunde, ca pe o stare de spirit. Suntem ceea ce ducem cu noi dinspre trecut spre viitor: o bibliotecă de identităţi personale, o arhivă de conştiinţe pe care, în vâltoarea vremurilor de astăzi – mai mult ca oricând – suntem obligaţi să le păzim cu sfinţenie. În fond, „biografia” umanităţii s-a clădit pe straturi succesive ale memoriei într