Simplele raceli ne pot da batai de cap uneori. Cele puternice nu dispar decat dupa cateva saptamani si tocmai de aceea putem incerca mai multe metode pentru tratarea ei.
Medicina traditionala chinezeasca foloseste plantele ca remediu pentru raceala, dar si tehnicile de acupunctura, informeaza howstuffworks.com.
Specialistii chinezi trateaza racelile in functie de factorii favorizanti. Astfel, raceala care apare in sezonul rece va fi tratata diferit de cea care apare in sezonul cald.
Vantul puternic si temperaturile scazute pot slabi rezistenta organismului. Un tratament naturist clasic in medicina chinezeasca este cel cu ghimbir. Te scapa de febra, frisoane, migrene si dureri musculare, inca de la primele ceaiuri.
Mai mult, poti adauga ghimbirul in supa ta, dar si ceapa proaspata, in cantitati mai mari decat de obicei.
Carceii, ephedra in medicina traditionala chinezeasca, o planta originara din Asia, are rol decongestionant in tratarea racealii si gripei. Carceii se gasesc si in tara noastra in solurile nisipoase ale Marii Negre si Deltei.
Compusul activ al plantei este efedrina, care stimuleaza secretia de adrenalina. Tocmai de aceea nu se foloseste in combinatie cu medicamentele pentru inima sau antidepresive.
Scortisoara si lemnul dulce sunt si ele remediile chinezesti traditionale pentru indepartarea simptomelor asociate racelilor si gripelor.
Pentru tratarea migrenelor si nasului infundat, poti incerca si ceaiul verde, consumat de doua ori pe zi.
Tratament pentru racelile de toamna sau vara
Caprifoiul este remediul naturist folosit in medicina traditionala chinezeasca pentru indepartarea febrei si frisoanelor asociate racelilor de vara sau toamna.
Mai mult, tratamentele minune pentru raceala, preferate de asiatici, sunt combinatii a