În aceste zile, Asociaţia Pontes a demarat implementarea proiectului „Playing together”, proiect ce se desfăşoară până în luna februarie 2009 şi are finanţare de la Comisia Europeană prin intermediul programului Tineret în Acţiune.
Timp de opt zile, până pe 26 septembrie, tinerii cu dizabilităţi de vedere se reunesc la Călimăneşti, unde participă la mai multe activităţi. „Punctul central al acestui proiect se constituie în opt zile de activităţi şi cuprinde jocuri pe calculator adaptate audio pentru nevăzători, jocul de şah, workshop-uri despre scrierea de proiecte în contextul programului Tineret în Acţiune, dar şi vizite la mânăstirile din preajma staţiunii Călimăneşti”, a declarat Carmen Todoruţ, cea care se ocupă de implementarea acestui proiect. Participanţii la proiectul „Playing together” sunt tineri cu vârste cuprinse între 15 şi 30 de ani cu şi fără dizabilităţi de vedere din Belgia, Bulgaria, Italia, Spania şi România.
Vizite constructive la mânăstirile vâlcene
„În primele zile de activităţi participanţii au jucat jocuri de sociatetate: şah şi remi, jocuri audio pe computer şi au vizitat mânsătirea Turnu. Toate aceste activităţi au fost adaptate şi pentru cei nevăzători”, a completat Carmen Todoruţ. Ieri tinerii au avut posibilitatea să meargă să viziteze parcul Zăvoi din centrul oraşului Râmnicu Vâlcea, iar apoi au mers la cumpărături prin magazinele din municipiu. Zilele următoare, tinerii vor participa şi la altfel de activităţi, precum înnot la piscină, vizitarea mânăstirilor Cozia şi Ostrov din staţiunea Călimăneşti. Organizatorii acestui proiect îşi doresc ca la finalul acestui proiect, tinerii să fie mult mai pregătiţi pentru petrecerea timpului liber, având la îndemână mai multe modalităţi, în afara jocului de şah, şi a jocurilor pe computer, care nu sunt accesibile doar tinerilor fără deficienţe, ci şi tinerilor cu d