» Peste 180 de PUZ-uri aprobate, dintre care 31 cu incalcari flagrante ale regulilor urbanistice, acesta este rezultatul activitatii primarului Oprescu de la venirea sa la primarie. Mai concret, un profit de peste 250 milioane de euro, bani ce au intrat in buzunarele investitorilor numai din luna aprilie a acestui an pana in prezent.
Din 182 de planuri urbanistice zonale aprobate de consilieri in prezentul mandat al primarului Oprescu, 31 sunt cladiri cu un regim de inaltime exagerat de mare, unele dintre ele ajungand chiar la peste 20 de metri in zone cu un regim permis de inaltime mult mai mic. Care sunt avantajele de care beneficiaza investitorii in urma aprobarii acestor planuri?
Un calcul dat publicitatii ieri de mai multe ONG-uri care lupta pentru pastrarea identitatii arhitectonice a Capitalei arata ca prin PUZ-urile aprobate numai din luna aprilie pana in prezent derogarile de la Planul Urbanistic General (adica aprobarea unui regim de inaltime mult mai mare decat cel prevazut sau a unui Coeficient de Ocupare a Terenului supradimensionat) au adus profituri de aproximativ 250 milioane de euro, aducand Capitalei un plus de 200.000 metri patrati construiti sub forma unor mastodonti.
Sectorul cu cele mai multe turnuri aprobate in acest mandat este sectorul 1, care va avea nu mai putin de opt mastodonti de peste 10 etaje. Pe Bd. Poligrafiei se va ridica un bloc cu 29 de etaje, pe Bd. Iancu de Hunedoara se vor construi 14 etaje plus un etaj tehnic, Dambovita Center va avea mai multe cladiri cu inaltimi de 26, 30 si 34 de etaje, iar pe str. Cpt. Av. Alexandru serbanescu vor "rasari" 20 de etaje. Urmatorul este sectorul 4, cu cladiri de 21 de etaje (pe sos. Oltenitei), 15 etaje (pe str. Moldovita), 12 etaje (pe str. Savinesti, Izvorul Rece, Calea serban Voda si Tomesti). Locul trei le revine sectoarelor 2 si 5, unde se vor con