Băimăreanul este student la Universitatea de Nord din Baia Mare şi spune că aşa vor putea afla şi alţii despre desfăşurările de forţe necesare pentru „Castaniada” băimăreană.
Lucreţiu Pop, sau „Lucky”, aşa cum îl cunosc prietenii, era în clasa a doua când şi-a înduplecat tatăl să-i cumpere primul calculator. „În prima fază m-am jucat pe el, l-am şi stricat de repetate ori, dar am învăţat pe pielea mea să lucrez şi ce nu trebuie să fac unui calculator”, povesteşte tânărul. În clasa a şasea, profesoara lui de informatică i-a descoperit pasiunea pentru Internet şi calculatoare şi l-a iniţiat în programul HTML. „Eram singurul din clasă care avea o pagină personală. Acum îmi dau seama cam cât de rudimentară era, dar atunci eram abia la început”, arată Lucky. Încurajat de profesoară şi-a cumpărat primele cărţi în domeniu de la o librărie din oraş şi s-a pus „cu burta pe carte” ca să aprofundeze cunoştinţele de limbaj în domeniul calculatoarelor.
La liceu a schimbat macazul
În prima clasă de liceu a decis că este cazul „să schimbe macazul”. După ce a absolvit o şcolaă generală de prestigiu din oraş, dar care avea ca principal profil ştiinţele reale, s-a înscris şi a fost admis la Liceul de Artă. Voia să fie web-designer şi a ales să urmeze cursurile acestui liceu pentru a se perfecţiona în artele vizuale. Acum, după ce a absolvit, consideră că liceul de artă l-a ajutat să se dezvolte pe plan individual, că l-a ajutat să se dezvolte ca persoană.
Recompensă în kilograme de CD-uri
Pentru primul „job” pe care l-a avut, Lucky a fost plătit „în natură”. Era elev în clasa a VII-a şi a văzut pe Internet un site care comercializa CD-uri. L-a contactat pe administrator şi i-a făcut sugestii de îmbunătăţire a prezentării. „Era un patron din Iaşi, i-a plăcut ce i-am propus, i-am făcut eu îmbunătăţirile şi drept recompensă, mi-a