Magistraţii vor decide, vineri, în Adunările Generale dacă vor suspenda protestele din justiţie. Asta după ce ieri, 24 septembrie reprezentanţii magistraţilor şi cei ai politicienilor au semnat principiile Pactului pentru Justiţie. Singurii care nu au semnat documentul au fost secretarul de stat Gabriel Tănăsescu, din partea Ministerului Justiţiei, şi Mircea Toader, liderul grupului parlamentar PD-L. Acesta spune la RFI că nu îşi asumă toate principiile documentul asfel că nu a semnat pactul.
Magistraţii vor decide, vineri, în Adunările Generale dacă vor suspenda protestele din justiţie. Asta după ce ieri, 24 septembrie reprezentanţii magistraţilor şi cei ai politicienilor au semnat principiile Pactului pentru Justiţie. Singurii care nu au semnat documentul au fost secretarul de stat Gabriel Tănăsescu, din partea Ministerului Justiţiei, şi Mircea Toader, liderul grupului parlamentar PD-L. Acesta spune pentru RFI că nu îşi asumă toate principiile documentul asfel că nu a semnat pactul.
“Semnăm acest act doar ca participanţi, nu ne asumăm toate punctele din el. Acestea vor fi prezentate şi dezbătute în cadrul comisiei parlamentare înfiinţate şi sigur că prin participarea noastră am dovedit deschiderea pe care o avem, dorinţa de a găsi o soluţie pentru acest impas în care se găseşte problema justiţiei şi a impactului asupra populaţiei şi dorim ca şi actul de justiţie să fie în primul rând în beneficial cetăţeanului.” Spune Mircea Toader, liderul grupului parlamentar PD-L.
Pactul conţine o serie de măsuri menite să soluţioneze situaţia din justiţie. Dintre acestea independenţa judecătorului şi finanţarea sistemului judiciar. Motiv de nemulţumire pentru magistraţi care de trei săptămâni protestează.
Parlamentul a decis înfiinţarea unei comisii parlamentare care să analizeze situaţia din Justiţie. Principiile pactului pentru Justiţie urmează să fie