Campusul universitar craiovean înregistrează în acest an un număr record de cereri de cazare. Studenţii susţin însă că repartizările în cămine au fost făcute „preferenţial“ de administratori sau de către reprezentanţii COS Craiova, care nu au ţinut cont de mediile de admitere, aşa cum este firesc. Alţii spun că au fost cazaţi în camere mizere, nereabilitate sau neigienizate, pe care se gândesc să le refuze, preferând să îşi caute locuinţe cu chirie.
Pregătirile pentru întâmpinarea studenţilor în campusul universitar craiovean sunt pe ultima sută de metri. Numărul solicitărilor de cazare din acest an a depăşit cu 800 numărul real de locuri. Având în vedere numărul mare de cereri, reprezentanţii studenţilor au solicitat sprijinul Inspectoratului Şcolar Judeţean (ISJ) Dolj pentru a găsi o soluţie de a caza studenţii în căminele liceelor. În unele cazuri, în căminele studenţeşti vor fi cazaţi şi câte şase studenţi într-o cameră. Condiţiile de cazare în cămine sunt fie extraordinare, în cele reabilitate, fie mizere, în căminele vechi.
Şase în cameră...
Pe 28 septembrie încep cazările studenţilor în campusul universitar craiovean. Am încercat să aflăm cât de pregătite sunt căminele studenţeşti, cât de dotate sunt şi dacă e preferabil să alegi să te cazezi cu alţi trei, patru colegi de facultate în cameră sau dacă e cazul să îţi cauţi locuinţă cu chirie. Am avut surpriza să descoperim studenţi nemulţumiţi, fie din judeţ, fie din alte oraşe ale ţării, dezamăgiţi de condiţiile oferite de unele cămine studenţeşti din Bănie. La Căminul nr. 10 din Lăpuş, zilnic, zeci de tineri aşteaptă acceptul administratorului de a-şi vedea camera în care se vor caza pentru un an. În cele mai multe cazuri însă, aceştia sunt refuzaţi, fiind invitaţi să revină pe 28 septembrie. „De două zile mă rog de administratorul căminului să îmi ofere şansa să văd came