Inspectorii de muncă din Arad au început verificările pe şantierele autostrăzii Arad-Timişoara ca să vadă la ce pericole sunt expuşi angajaţii firmelor de construcţii. Valul de tristeţe care s-a abătut asupra familiei lui Alin Iancu, tânărul de 22 de ani din Bihor, care şi-a găsit sfârşitul la locul de muncă, aduce o rază de speranţă pentru alte familii din ţară. Mama băiatului a fost de acord ca medicii de la Timişoara să preleveze organele sănătoase ale muncitorului care urmează să fie transplantate unor pacienţi în stare gravă, din ţară.
„Inima tânărului va merge la Târgu Mureş, un rinichi va merge la Cluj, iar pentru celălalt rinichi se caută un pacient compatibil”, a spus Liana Dacilescu, purtătorul de cuvânt al Spitalului Judeţean Timişoara.
Alarmă pe şantierele autostrăzii
Inspectoratul Teritorial de Muncă Arad (ITM) urmăreşte îndeaproape evoluţia stării muncitorului accidentat ieri pe şantierul autostrăzii. „Am fost la faţa locului şi am identificat deja firmele care lucrează acolo, în subantrepriză. În prezent păstrăm legătura cu poliţia şi urmărim evoluţia cazului astfel încât să demarăm cercetările”, a declarat directorul ITM Arad, Ovidiu Jucu. Cât priveşte vinovăţia în acest caz, Ovidiu Jucu, a declarat că trebuie făcute cercetări amănunţite dat fiind că lucrarea era „la a treia mână”. „Trebuie văzut exact a cui era macaraua, al cui era macaragiul, cine anume organiza activitatea de şantier. E posibil să fie mai multe firme implicate şi o eventuală răspundere să fie împărţită”, a mai explicat acesta.
Primarul localităţii Şagu, pe raza căreia se află şantierul autostrăzii Arad-Timişoara, Emilia Brăneţ, a declarat astăzi că ei au aflat despre accident de la poliţie. „Am văzut ambulanţele care mergeau într-acolo şi am sunat la poliţie să vedem ce s-a întâmplat. Am încercat să vorbim şi cu antreprenorul gen