„Copiii se simţeau bine, aşa că 17 dintre ei au plecat acasă. Ceilalţi patru, care au fost în stare mai gravă, vor rămâne în spital până mâine“, a declarat dr. Stela Halichidis, managerul Spitalului Clinic de Boli Infecţioase Constanţa. Citeşte şi: Constanta: Update/Focar de toxiinfecţie alimentară la o şcoală din Tuzla 21 de elevi ai claselor a VII-a şi a VIII-a de la şcoala din Tuzla au fost internaţi ieri la Spitalul Clinic de Boli Infecţioase cu toxiinfecţie alimentară. Copiii spun că li s-a făcut rău la scurt timp după ce au băut laptele, alţii spun că după ce au mâncat cornul.
Tinerii au ajuns la spital cu diaree, greaţă, dureri abdominale şi febră. Copiii le-au declarat cadrelor medicale că laptele pe care l-au consumat era acrişor.
Laptele „Muuna“, ce le era distribuit şcolarilor, este produs de SC Ecolact Prod SRL, Păuleşti, din judeţul Prahova şi expiră la data de 2 noiembrie.
Directorul educativ al unităţii, Luminiţa Comşa, a declarat că majoritatea elevilor sunt din clasa a VII-a A. Ea a spus că în pauza de la ora 7.50, elevii de serviciu pe şcoală au solicitat laptele şi cornul pentru că li se făcuse foame. „Deşi în mod normal laptele se distribuie la ora 9.50, le-am dat voie să ridice produsele.
Elevii au luat laptele şi în pauza următoare le-au dat şi altora de la clasele a VIII-a. La aproximativ o oră şi jumătate după ce au mâncat, au început să acuze dureri, stări de vomă, unii aveau crampe şi scaune diareice, motiv pentru care am sunat la 112“.
Cinci ambulanţe au transportat copiii la spital
„Am fiert o pungă, dar era OK“, spune directoarea. „Apoi i-am întrebat dacă le este rău şi au spus că da, motiv pentru care am sunat la dispensar, iar medicul de acolo ne-a spus să anunţăm 112“, adaugă directoarea.
Medicul şcolii, dr. Carmen Nichita, a declarat: „