Copii de la o şcoală din Tuzla au suferit, ieri, toxiinfecţii alimentare, deşi laptele pe care l-au băut se afla în termenul de valabilitate. Elevii din clasele a VII-a şi a VIII-a au spus că laptele avea un gust acru. Ei au ajuns la spital cu diaree, greaţă, dureri abdominale şi febră. Ieri, 20 de elevi ai claselor a VII-a şi a VIII-a de la şcoala din localitatea Tuzla au fost internaţi la Spitalul Clinic de Boli Infecţioase din Constanţa. Laptele „Muuna“, care le este distribuit şcolarilor, este produs de SC Ecolact Prod SRL, Păuleşti, judeţul Prahova, şi expiră la 2 noiembrie.
Directorul adjunct al unităţii, Luminiţa Comşa, a declarat că majoritatea elevilor sunt din clasa a VII-a A. Profesoara a spus că în pauza de la ora 7.50 elevii de serviciu pe şcoală au solicitat laptele şi cornul pentru că li se făcuse foame.
„Deşi în mod normal laptele se distribuie la ora 9.50, le-am dat voie să ridice produsele. Elevii au luat laptele şi în pauza următoare le-au dat şi altora de la clasele a VIII-a. La aproximativ o oră şi jumătate după ce au băut, au început să acuze dureri, stări de vomă. Unii aveau crampe şi scaune diareice, motiv pentru care am sunat la 112“.
Ambulanţele au transportat pe rând elevii, câte doi sau câte patru, în funcţie de cât de rău se simţeau, la Spitalul de Boli Infecţioase. Copiii au spus că laptele avea un gust acru, dar l-au băut totuşi, iar la scurt timp au început să se simtă rău. Opt fete şi 12 băieţi, din clasele a VII-a şi a VIII-a, au fost internaţi sub tratament de urgenţă. „Pacienţii aveau diaree, stări de vomă, febră, iar unii erau deshidrataţi“, a declarat managerul spitalului, Stela Halichidis. Doctorii cred că unii dintre copiii ar fi mâncat şi alte produse pentru că aveau stări de leşin.
Controale în toată ţara
Autorităţile constănţene au deschis anchete pent