Peste 200 de persoane, autorităţi şi oameni de cultură, au participat aseară, la inaugurarea teatrului Anton Pann din Râmnicu Vâlcea şi la deschiderea stagiunii 2009- 2010.
După ce s-a tăiat panglica de inaugurare a clădirii, oamenii au vizitat sediul. Teatrul are o sală mare de 204 locuri. Scena şi sala de spectacole sunt dotate cu instalaţii performante de lumini şi sunet. În sala studio pot fi găzduiţi între 60 şi 100 de spectatori, în funcţie de tipul de spectacol. Clădirea are cabine pentru actori, sală de repetiţii, o terasă, foyer-e spaţioase, garderobă, camere pentru actorii care nu locuiesc în oraş sau cei care sunt în turneu, birouri, ateliere, magazii şi cât de curând va avea şi o cafenea teatrală. „La Râmnicu Vâlcea a apărut o casă pentru sufletele noastre. O casă în care ne putem întâlni cu artiştii teatrului, cu prietenii, cu noi înşine. Un loc unde putem rupe, pentru un timp, cercul rutinei cotidiene pentru a regăsi personaje, idei, poveşti, emoţii”, a declarat la deschidere regizorul Andrei Roman, directorul teatrului Anton Pann. Construcţia teatrului de stat a început în urmă cu aproape cinci ani. Clădirea a fost ridicată cu bani de la Consiliul Judeţean Vâlcea şi de la Guvern, valoarea totală a investiţiei fiind de 18,74 milioane lei.
Muzica lui Anton Pann a fost cântată de grupul „Trei parale”
La inaugurare a participat şi Mircea Cornişteanu, directorul general al Teatrului Naţional Marin Sorescu din Craiova. „Am văzut multe teatre din România, dar acesta e realizat la nivel înalt. Orice comunitate ar fi mândră să aibă o asemenea clădire. E un teatru cu dotări la nivel contemporan. Cinci milioane de euro care s-au cheltuit pentru această minune înseamnă doi kilometri de autostradă care se prăpădesc imediat”, a precizat Mircea Cornişteanu. Tot acesta a spus că vrea să colaboreze cu teatrul Anton Pann pe viitor. Noua sală a