Cu totii am trecut prin situatia neplacuta de a da telefoane care nu ne fac nicio placere. Unii am fugit de aceasta sarcina, ocolind-o cu dibacie, altii am sunat si am dat gres, blestemand momentul in care am pus mana pe receptor.
Exista si grupul exclusivist al celor care si-au facut eficient treaba, de parca o viata intreaga nu ar fi facut altceva decat sa se pregateasca pentru astfel de momente.
Adevarul e ca a sti sa vorbesti la telefon, si nu cu mama sau o prietena, nici macar cu amantul, ci in interes profesional, e o stiinta pe care multa lume inca nu a descifrat-o.
Iar cand mai sunt si multe, si toate importante, ba chiar urgente, situatia poate deveni un pic stresanta. Asa ca realisimple.com iti da cateva sfaturi pentru a-ti duce treaba bine la bun sfarsit.
1. In noaptea de dianintea marii zile, fa o lista cu telefoanele care trebuie date, notand contactele, numerele de telefon si orice alte informatii ai mai putea avea nevoie la telefon.
2. Daca ai de facut o mini expunere telefonica, pentru a-ti convinge interlocutorul de ceva, schiteaza-ti pe o foaie rationamentul sau ideile centrale din "discurs", in asa fel incat sa nu te pierzi pe drum sau sa risti sa nu-ti argumentezi cum trebuie povestea.
3. Daca trebuie sa stabilesti niste intalniri, gandeste-te deja la niste zile si ore convenabile, pentru a nu fi luata prin surprindere.
4. Imediat cum ajungi la birou, dimineata, pune mana pe telefon si formeaza numarul. Nu mai amana momentul pentru ca vor aparea altele si altele de facut, in asa fel incat s-ar putea sa nu mai poti da telefoanele in cele din urma sau sa fie prea tarziu pentru a mai vorbi cu persoanele vizate.
5. Stai in picioare cat vorbesti. In acest fel, cu siguranta nu vei vorbi mai mult cat trebuie, iar aceasta sarcina nu-ti va lua prea mult timp. In