V-ati pus la punct CV-ul, ati redactat o scrisoare de intentie perfecta si stiti exact ce sa raspundenti la intrebarile - adesea standard - ale directorului de resurse umane care va decide daca sunteti potrivit pentru job-ul respectiv sau nu. Insa credeti ca ati facut tot ce trebuie pentru a va asigura ca postul e al dumneavoastra?
Angajarea depinde si de lucrurile pe care cel care face recrutarea le gaseste pe Internet despre candidat. Ganditi-va la acest exemplu: o candidata la un job in cadrul companiei Cisco a trecut cu brio de toate testele. Ajunsa acasa, ea a postat pe Twitter mesajul "Cisco mi-a propus un post. Acum trebuie sa ma gandesc la utilitatea unui salariu imens, pentru un job pe care il voi detesta".
Imediat, tanara a primit urmatorul raspuns: "Sunt responsabilul cu recrutarea. Sunt sigur ca vor aprecia faptul ca detestati job-ul. Noi, cei de la Cisco, suntem foarte prezenti pe Internet".
Iar aceasta este doar un caz. Potrivit unui studiu american, 45% din anagajatori cauta pe Google numele candidatilor, 29% din ei ii cauta pe Facebook, 26% pe LinkedIn, 21% pe MySpace, 11% pe bloguri, iar 7% pe Twitter.
Nu trebuie, insa, sa va fie frica de Internet, dimpotriva. Potrivit specialistilor in resurse umane, citati de Le Figaro, trebuie sa aveti doar grija ce apare despre voi pe web. Potrivit lui Ludovic Simon, fondator al site-ului de job-uri Doyoubuzz.com, majoritatea internautilor se uita la primele trei rezultate din motorul de cautare, iar cei care fac recrutarile nu fac exceptie.
Pentru a face o impresie buna, trebuie sa va asigurati ca primele rezultate aparute pe Google sunt lucruri pozitive. Puteti sa va faceti un cont pe unul dintre site-urile gen LinkedIn, specializate pe networking. Profilul trebuie sa fie cat mai bine intocmit, cu informatii folositoare pentru un eventual head-hunter s