Ziaristul sportiv a fost primul care s-a referit la formaţia fanion a Aradului cu sintagma „Campioana provinciei”. Profil:
Născut. 1 iunie 1960.
Studii. Şcoala post-liceală de Tehnologie Feroviară.
Experienţă. Gazetar sportiv, lider sindical CFR.
Familie. Căsătorit, doi copii.
Casa în care s-a născut, într-o micuţă localitate de lângă Brad, era situată lângă terenul de fotbal. Chemarea sportului-rege a venit în mod natural, iar prima şi marea dragoste a fost UTA Arad. Formaţia alb-roşie era atunci în vogă, câştigase de două ori campionatul şi era prima reprezentantă a României care performa în Europa.
Eliminarea celor de la Feyenoord Rotterdam, campioni intercontinentali, i-a adus fani în toată ţara. „Un văr al mamei mele m-a dus prima oară pe stadionul din Arad, la un meci cu FC Argeş. Apoi am început să vin singur, drumul era o plăcere pentru că întorceam echipa pe toate feţele. Chiar şi în 1979, când a avut loc prima retrogradare, UTA era fermecătoare. În jurul aparatelor de radio erau pâlcuri de oameni care ascultau etapa din fiecare duminică”, îşi aminteşte Florin Matei, cucerit pe atunci de fotbalişti ca Broşovschi, Domide, Kukla, Gaşpar, Colnic, Both, Popovici, Schepp, Trandafilon sau Munteanu.
Militează pentru identitatea locală
După ce a făcut armata şi a absolvit şcoala post-liceală, i s-a oferit ocazia să lucreze la Arad. A acceptat imediat, datorită UTA-ei. „De atunci, din 1982, sunt arădean. Am urmărit fiecare meci”, punctează Florin. Şi-a concretizat pasiunea după Revoluţia din 1989, când a decis să devină gazetar sportiv.
Recunoscut pentru că nu s-a abătut de la principii, a intrat repede în inimile suporterilor arădeni, militând deseori pentru cultivarea identităţii locale. „Au fost oameni care mi-au reproşat opiniile critice la adresa celor de