Pentru a ajunge să fie una dintre cele două femei ofiţer de tancuri din Armata Română, sublocotenentul Aura Luca a străbătut toată ţara şi a renunţat, temporar, la prima „dragoste”, jurnalismul
Născută: 6.11.1982, Oraviţa, Caraş-Severin
Studii: Şcoala de Maiştri Militari şi Subofiţeri a Forţelor Terestre Basarab I – Piteşti,
Facultatea de Litere şi Teologie – Univ. „Dunărea de Jos”,
Masterat în relaţii internaţionale - Univesitatea Ovidius
Starea Civilă: Căsătorită
Fragilă şi delicată ca o orhidee, Aura Luca ascunde o voiţă de fier. Născută în Banat, tânăra de 27 de ani este un om care ştie ce vrea şi până acum nu a mers niciodată pe căi bătătorite. I-a plăcut jurnalismul şi pentru a ajunge să fie formator de opinie, a început facultatea la Piteşti.
În timp ce lucra însă ca reporter la un ziar local, şi-a descoperit o altă pasiune, pentru care avea să lase în urmă jurnalismul şi locurile natale.
„Am mers să fac un reportaj de ziua forţelor terestre si atunci am fost fascinată de tot ce se întampla acolo. Era un furnicar acolo, erau defilari, era ordine, şi m-a incantat. Am hotarat sa urmez cariera militara. Mi-am ales o armă foarte grea, o armă tehnică. În general femeile la arma tancuri nu au ce să caute, pentru că este foarte greu, solicită mult efort fizic şi psihic”, ne spune Aura Luca.
După doi ani era subofiţer la tancuri
Ştiind despre tancuri doar din cele văzute la Discovery şi fără să aibă altă tangenţă cu armata decât faptul că prietenul de atunci (actualul soţ) era elev la şcoala militară, Aura Luca şi-a îngheţat anul la facultate şi s-a dus la Şcoala de Maiştri Militari şi Subofiţeri „Basarab I”. Scopul de a ajunge într-o zi ofiţer de relaţii publice a ajutat-o să înfrunte greutăţile vieţii de fată-recrut.
„La început, până la jurământ, a fost foarte greu,