Ciobănescu Ringo, care a încercat s-o găsească pe avocată, a fost pensionat după 11 ani de activitate. Câinii-poliţişti sunt primii care intervin când este vorba despre un caz greu de rezolvat. Fie că este vorba despre omoruri, spargeri de locuinţe, despre tâlhării la drumul mare sau despre furturi la case de bani, câinii detectivi rezolvă majoritatea cazurilor unde este nevoie de nasurile lor experte.
Ei sunt primii chemaţi la infracţiunile unde nu sunt destule probe pentru a depista infractorii.
Serviciul de Poliţie Canină de la Poliţia Capitalei din oraşul Voluntari, care a fost înfiinţat în urmă cu aproximativ trei ani, este singura structură specializată de câini poliţişti din ţară.
Get the Flash Player to see this player. url=/editor_files/Flash/MVI_0431.flv width=300 height=200 loop=false play=false downloadable=false fullscreen=true displayNavigation=true displayDigits=true align=left dispPlaylist=none playlistThumbs=false
60 de câini poliţişti în Capitală
„Mai sunt departamente de câini detectivi, dar noi avem cei mai mulţi din ţară“, spune cu mândrie subcomisarul Adrian Apostol, şeful Serviciului de Poliţie Canină.
În total sunt 60 de dulăi în cadrul structurii poliţiste: 55 ciobăneşti germani, 2 labradori, 2 rottweileri şi un ciobănesc belgian.
Detectivii patrupezi sunt instruiţi pe diferite specializări în funcţie de temperament şi de abilităţi.
Cei cu nasul „fin“ sunt folosiţi pentru prelucrarea urmei de miros uman, cea mai dificilă specializare.
„Mirosul unui om este unic, diferit pentru fiecare persoană în parte. Este ca amprenta digitală. De aceea, pentru misiunile în care trebuie să se identifice mirosul uman se folosesc câinii cei mai inteligenţi“, a declarat Adrian Apostol.El a adăugat că pentru patrulare sunt folosiţi câinii mai agresivi.