Jumătate dintre cei aproape 1.000 de cititori capital.ro care au votat pe sondajul de pe site consideră că experienţa profesională trebuie să primeze în faţa diplomei universitare, în vreme ce mai mult de un sfert susţin că angajatorii ar trebui să facă, totuşi, o diferenţă între universităţile absolvite. Tu ce părere ai? Directorii de resurse umane nu se feresc să semnalizeze degradarea sistemului de învătământ: facultăţile private sunt văzute ca fabrici de diplome,
Jumătate dintre cei aproape 1.000 de cititori capital.ro care au votat pe sondajul de pe site consideră că experienţa profesională trebuie să primeze în faţa diplomei universitare, în vreme ce mai mult de un sfert susţin că angajatorii ar trebui să facă, totuşi, o diferenţă între universităţile absolvite. Tu ce părere ai?
Directorii de resurse umane nu se feresc să semnalizeze degradarea sistemului de învătământ: facultăţile private sunt văzute ca fabrici de diplome, numele universităţii nu mai înseamnă nimic, iar experienţa e întotdeauna mai importantă decât studiile. capital.ro vă prezintă cele mai interesante opinii ale angajatorilor, dar şi ale cititorilor care au comentat pe site pe marginea declaraţiilor acestora.
„În momentul de faţă, numele unei facultăţi nu mai reprezintă o garanţie a succesului profesional nici pentru angajat, nici pentru angajator”, Mihaela Ciobanu, specialist în recrutare Caroli.
„Facultăţile private din România nu sunt decât nişte fabrici de diplome generatoare de profituri pentru acţionarii lor şi atât”, Ovidiu Demetrescu, director de resurse umane London Brokers.
„Absolvenţii de la stat obţin scoruri mai bune la testele pentru poziţii de specialist”, Cristina Ilinca, HR director Genco.
„Toţi candidaţii care aplică pentru posturi care necesită studii superioare şi îndeplinesc acest criteriu vor fi trataţi în mod egal şi fără discriminare