Tanti Rodica este căutată de toţi amatorii de mici din oraş şi, după 36 de ani de meserie, îşi ştie clienţii şi după nume. Rodica este recunoscută printre târgovişteni drept cel mai bun grataragiu, dar şi cel cu cele mai frumoase vorbe de duh. Încă din 1973, imediat după terminarea unei şcoli profesionale de ospătari de la Grupul Şcolar Nr. 3 din Ploieşti, a început să lucreze la restaurantele din Târgovişte.
A lucrat în toate locurile unde oamenii mergeau să ia masa şi s-a bucurat de aprecierea tuturor pe care i-a servit. „Am lucrat la fosta Zahana, la restaurantul Bulevard, la Mondial, la Casa Dâmboviţeană, la Brotăcei şi la Caraiman“, spune tanti Rodica.
Dansa cu mesenii la nunţi şi botezuri
În toţi anii în care a lucrat în restaurante, Rodica nu s-a certat niciodată cu şefii ei, dar recunoaşte că a fost apostrofată de câteva ori de superiori atunci când, la câte o nuntă, mai era prinsă la dans cu mesenii. „Ne mai prindeau dansând la câte o festivitate şi noi nu aveam voie să facem altceva decât să servim oamenii“, povesteşte Rodica.
De atâţia ani de când lucrează, tanti Rodica a început să îi ştie după nume şi le-a aflat tabieturile. „Îmi cunosc toţi clienţii şi fiecare are felul lui de a cere, iar eu ştiu dinainte ce vor să mănânce sau să bea“, spune Rodica. Tocmai pentru că este atât de grijulie, clienţii săi i-au devenit fani şi acum sunt dependenţi de micii de la Rodica, dar şi de glumele şi vorbele sale. „Vorbesc cu fiecare în parte şi îmi place să comunic cu ei. Le mai spun câte o glumă, încerc să fac totul pentru ca ei să se simtă bine şi să revină“, explică Rodica.
Tanti Rodica începe ziua de muncă la 7.30 şi o încheie pe la ora 18.00. Deşi face asta zilnic, femeia spune că vine în continuare cu mult drag la serviciu şi nu s-a plictisit, chiar dacă face asta de aproape patru decenii.