Mamele tinere sau gospodinele cu experienţă sunt navigatoare specializate pe site-urile cu reţete culinare.
„Am savurat cu ochii pagina plină cu de toate, de jos până sus. Mai aveam puţin şi mă lipeam cu nasul de monitor. Felicitări pentru blog şi pentru efort”, astfel comentează e-vizitatorul Mihai blogul e-bucătăresei Iulia, o gospodină care nu a ezitat să posteze reţete precum „pui marinat cu orez”, „Guacamole”, „macrou cu sos la cuptor” sau „ananas caramelizat”.
Acest imperiu online al gospodinelor permite ca sute astfel de femei să se ajute reciproc, postând fotografii cu etape din prepararea unei reţete. Diferite de cărţile de bucate tradiţionale prin informaţii detaliate, blogurile culinare abundă în fotografii despre preparate tradiţionale, dietetice sau exotice.
Bucătăreasă dedicată
Laura Laurenţiu este o e-bucătăreasă care deja a câştigat experienţă vizitând forumuri dedicate preparatelor culinare, iar prezenţa ei pe un blog personalizat cu miros de cozonac este una recentă. E-Gospodina povesteşte cum găteşte în bucătărie, cu aparatul de fotografiat pregătit şi nerăbdătoare să posteze pe blogul ei noua sa reţetă.
„Dacă nu-mi iese bine, nu postez. În schimb, legat de preparatele care au ieşit bine, fetele care accesează blogul, mă întreabă ce au făcut bine, ce ingredient au uitat şi astfel de detalii”, a mai adăugat Laura Laurenţiu, e-gospodina care mărturiseşte că e-bucătăresele se cunosc între ele doar virtual.
Peste 100 de reţete per blog
Misiunea e-bucătăreselor este clară, câştigarea încrederii femeilor „disperate” şi sprijinirea lor permanentă, cel puţin în arta culinară. Nici numele de cod al e-bucătăreselor nu lasă de dorit, ele prezentându-se pe bloguri cu titluri precum „bucătăreasa zglobie”, „bubulina” sau „melianda”. Fiecare e-bucătăreasă are pe blogul ei încă alte cel puţin 10