Tinerii care nu au avut ocazia să se înroleze în armată au acum oportunitatea de a trage cu arma. Paintball-ul reprezintă o modalitate de ocupare a timpului liber şi prin acesta se poate exersa trasul cu arma. Un gălăţean vine la Brăila cu echipamentele necesare pentru a le pune la dispoziţia împătimiţilor de paintball. Un telefon este suficient pentru ca partida de paintball să se ţină unde doriţi.
În padurea de la Priza Dunării este amenajat un spaţiu unde se poate desfăşura jocul cu puşca şi cu bilele de vopsea. Armele dotate cu butelii de aer comprimat şi cu bile pline cu vopsea, împreună cu costumul pot fi achiziţionate contra sumei de 30 de bani/bila. O sută de bile cu care te poţi distra până la epuizare costă 30 de lei.
Paintball-ul este un joc de echipă, astfel încât atunci când începe jocul se fac două echipe. Una dintre echipe atacă iar cealaltă trebuie să se apere. Prin iarba, printre copaci şi după sacii amplasaţi în diferite locuri, echipa care atacă trebuie să asalteze baza „teroriştilor”, exterminându-i pe aceştia. Cei care sunt împuşcaţi şi „mor” trebuie să ridice arma în sus şi să părăsească suprafaţa de joc cât de repede cu putinţă pentru a nu fi împuşcaţi şi pentru a doua oară.
În paintball nu este obligatoriu să câştige echipa „poliţiştilor”, aici câştigă echipa la care rămâne cel puţin un om în viaţă. După ce se termină runda rolurile se inversează, „teroriştii” devin „poliţişti” şi invers. Dacă bilele nu sunt irosite fără să lovescă ţinta, cu un încărcator se pot juca cel puţin trei -patru astfel de runde.
Costumele de protecţie ajută jucătorii să se camufleze prin iarbă şi astfel ei sunt mai greu de observat. Armele automate sau foc cu foc au o precizie mai bună, pe o distanţă de 50 de metri, decât pistolele pe care le au poliţiştii în dotare. Adrenalina jucătorilor creşte în momentul în