SCHIMBARE. Patronii localurilor cu „fete apetisante” spun că din legalizare prostituţiei ar câştiga bani şi ei, şi statul. Sursa: NorthFoto
Legalizarea prostituţiei, unul dintre subiectele raportului pre ziden ţial prezentat la mijlocul săptămânii trecute, a încins dezbaterile şi a născut tabere pro şi contra. În societatea românească sunt legalizate saloanele de masaj erotic, cele al căror obiect de activitate face parte, într-o oarecare măsură, din industria sexului. În aceste localuri, chiar dacă serviciile nu presupun şi contactul sexual, maseuzele se folosesc de celelalte modalităţi pentru a-i oferi clientului satisfacţii sexuale.
Cei mai înfocaţi susţinători ai legalizării prostituţiei sunt administratorii acestor saloane, care ar fi dispuşi să-şi transforme afacerea în bordel şi declară că ar fi profitabil atât pentru ei, cât şi pentru stat. În unele localuri, prostituţia se poate practica şi acum. Patronii spun că e posibil ca, pentru un bonus material oferit de client, angajatele lor să accepte şi contactul sexual.
„Din 100 de bărbaţi, 98 vor sex, şi 3-4 masaj”
Patronii mai spun că au foarte mulţi clienţi care întreabă dacă pot face şi sex cu maseuza. „Din 100 de persoane care sună, 98 vor sex, iar în final, la noi, ajung vreo 3-4 persoane”, afirmă deţinătorul unui salon în centrul Capitalei. O şedinţă de masaj erotic costă în jur de 150 de lei, iar un salon cu cinci maseuze poate încasa, în medie, cam 400 de euro pe zi.
„Sunt şi saloane mai bine cotate, care fac între 15 şi 20 de masaje pe zi, altele prind şi 30 de clienţi, iar cu 8 fete pe tură încasările pot fi de peste 1.000 de euro pe zi”, mai explică administratorul.
În ceea ce priveşte taxele către stat, unul dintre patroni crede că soluţia cea mai bună ar fi un impozit forfetar, „cam de 400 de euro pentru fiecare fată”. „P