În acest timp, braşovenii nu plătit decât 1,2 milioane de lei către CET Braşov, adică doar 10% din valoarea datoriilor acumulate
Pe 25 septembrie s-au împlinit trei luni de când compania CET Braşov, furnizorul de agent termic din municipiul Braşov, a sistat livrarea apei calde către populaţie. Cu toate acestea, populaţia nu a plătit din cele 12 milioane de lei datorate iniţial către compania braşoveană decât 10% din această valoare, adică 1,2 milioane de lei. „Noi am plătit către cei de la Gaz de France Suez România cinci milioane de lei, restul banilor provenind din subvenţiile de la municipalitate şi de la Ministerul Economiei”, ne-a declarat Florin Cuţitei (foto), directorul general al companiei braşovene. De altfel, acesta a precizat că în cursul săptămânii viitoare, conducerea CET Braşov se va întâlni cu reprezentanţii GDF Suez România pentru deblocarea situaţiei. „Vine 1 octombrie şi trebuie să fac probele la cald şi avem neapărată nevoie de gaz”, a explicat Cuţitei. Acesta speră ca cei de la GDF Suez să fie de acord cu eşalonarea datoriei faţă de furnizorul de gaz, care se ridică la aproximativ 60 de milioane de lei, doar 10,8 milioane de lei fiind datoriile populaţiei.
Preluarea de către Ministerul Economiei, amânată cu o săptămână
Săptămâna trecută, Guvernul trebuia să discute preluarea CET-urilor de la comunităţile locale la Ministerul Economiei. Scopul acestei preluări era modernizarea centralelor electrotermice în cadrul unui program naţional, după care ele urmau să fie cedate municipalităţilor împreună cu o strategie prin care funcţionarea acestora să fie asigurată pe termen lung. Cuţitei spune că nu a primit nicio informaţie că s-ar fi luat vreo decizie în acest sens. „Probabil că s-a amânat pe săptămâna viitoare”, a mai spus sursa citată.
Adunarea Generală a Acţionarilor CET Braşov va decide pe 8 octombrie cu câ