Festivalul „George Enescu” s-a încheiat sâmbătă seară cu sensibilele acorduri din Simfonia nr. 3 de Brahms, folosite şi în celebra coloană sonoră a filmului „Vă place Brahms?” Sursa: Agerpres
După un maraton de aproape o lună de zile, în care au defilat zi de zi, până la ore târzii din noapte, într-un ritm ameţitor, solişti „unul şi unul” şi mari orchestre, după ce am văzut pentru prima dată concerte transmise în direct pe Mezzo, după concerte excepţionale dirijate de Mariss Jansons, care a condus atât Orchestra Regală Concertgebouw din Amsterdam cât şi Orchestra din Bavaria, aflate pe locurile 1 şi, respectiv 6, în clasametele internaţionale ale celor mai bune din lume, festivalul „George Enescu” s-a finalizat sâmbătă seara la Sala Palatului pe acordurile lui Johannes Brahms.
Orchestra Suisse Romande, dirijată de Marek Janowski, a încheiat ultimul concert de la Sala Palatului, cu Simfonia nr. 2 a compozitorului german, iar, la bis, orchestra a interpretat, spre emoţia generală a publicului, sensibila parte din Simfonia nr. 3, de Brahms, folosită de regizorul Anatole Livtak, în 1961, în ecranizarea „Vă place Brahms?”, cu celebrii Ingrid Bergman şi Yves Montand.
„Tocmai am aniversat 44 de ani de căsnicie. Această parte din Brahms este cel mai emoţionat şi mai romantic dar, pe care-l puteam primi. Da, îmi place Brahms! Partea asta din Simfonia nr. 3 este parte din sufletul meu”, a spus o doamnă distinsă, vizibil emoţionată, care a fost prezentă la toate concertele din festival, în sectorul F al Sălii Palatului, alături de soţul ei.
„Partid al melomanilor”
Într-o conferinţă de presă, organizatorii festivalului au remarcat calitatea excepţională a festivalului, iar Ioan Holender, preşedintele festivalului, a apreciat, de asemenea, prezenţa constantă a ministrului culturii Theodor Paleologu la majoritatea con