Gospodină de nota opt! Aşa s-a autoevaluat Elena Udrea, sâmbătă, la tradiţionalul Festival de la Bran, Răvăşitul Oilor, imediat după ce a primit în dar un ceaun din partea unui meşteşugar. „Se spune că o bucătăreasă bună e doar aceea care ştie să facă mămăligă. Eu cred că sunt cam de nota 8 la mămăligă, mai am până să-mi iasă aşa încât cine o gustă să n-aibă nici un fel de critici de făcut”, le-a spus ministrul ziariştilor, cu ceaunul cadou în mână, promiţându-le, în glumă, că îi invită să guste o mămăligă făcută de ea imediat ce îşi face timp să o gătească. După obişnuita baie de mulţime, şefa Turismului a mâncat pe săturate din brânza de burduf în coaja de brad şi pastramă de oaie.
La acest sfârşit de săptămâna, Branul a fost aproape închis circulaţiei. Drumul până la cea mai renumită staţiune agro-turistică din România a fost aproape blocat, iar de-a lungul şoselei care traversează localitatea au fost parcate sute de maşini. La ora prânzului nu mai era nici un loc de parcare. Asta nu a împiedicat-o pe ministrul Turismului, Elena Udrea, să ajungă la Bran, deşi drumul de la Bucureşti a fost extrem de aglomerat, lucru comentat şi de cei ce au întâlnit-o la festival. Pentru o zi, Udrea a fost atracţia turistica a Branului, dacă este să ţinem seama de sutele de fotografii pe care le-a făcut cu cei aflaţi la festival. După ce a admirat ceaunele expuse de unul dintre meşteşugarii din zonă, Udrea a primit cadou unul, pentru a trece şi pe la bucătărie, nu doar pe la conducerea ministerului de turism.
„Răvăşitul oilor” de la Bran a fost şi în acest an o aventură pentru miile de turişti, veniţi în turme, în special din Centrul şi Sudul ţării. Goana după pastramă, bulz şi must s-a desfăşurat bară la bară pe ultimele mii de metri la intrarea în Bran dinspre Braşov.
Standuri aranjate şi vetre improvizate
Pe Platoul Inimii Reginei Maria,